De bladluis kolonie zal zich met grote snelheid vermenigvuldigen, hoe eerder je de plaag ontdekt, hoe gemakkelijker het zal zijn om het te elimineren. In dit artikel zullen wij u voorzien van een aantal oplossingen.

Onze tuinen en boomgaarden worden vaak aangetast door een plaag van bladluizen, mieren, slakken of mijten. Vaak is het gemakkelijk om een pesticide te kopen om de oogst te redden, of als we volledig biologisch voedsel willen hebben, kan de oogst verminderd of verloren gaan.

De pesticiden die we in veel winkels vinden zijn chemicaliën die in de landbouw worden gebruikt om gewassen te beschermen tegen insecten, schimmels, onkruid en andere ongedierte. Volgens de WHO zijn pesticiden ook potentieel giftig voor de mens. Ze kunnen schadelijke gezondheidseffecten hebben, bijvoorbeeld kanker veroorzaken of gevolgen hebben voor de voortplanting, het immuunsysteem of het zenuwstelsel. Voordat het gebruik ervan wordt toegestaan, moeten pesticiden worden bestudeerd om alle mogelijke gezondheidseffecten ervan te bepalen. Het grote probleem van bladluizen
Bladluizen zijn een plaag die onze planten en tuinen kunnen bederven. Deze zijn onder de bladeren en op de knoppen gehaakt, en maken kleine gaatjes waardoor ze het sap zuigen.

De bladluis is misschien wel de meest voorkomende plaag in het tuinieren met toestemming van mijten, wolluizen en witte vliegen. Dit insect kan groen, geel, zwart of rood zijn; er zijn veel verschillende soorten. Je hebt het zeker al gezien in de tedere scheuten van sommige van je geliefde planten. Zo niet, dan moet je hem kennen want vroeg of laat zul je hem ongetwijfeld ontmoeten.

Wat de reden ook is, extreem hoge temperaturen zijn niet gunstig voor de binnentuin. Hoge temperaturen breken het immuunsysteem van planten, waardoor tuinen gevoelig zijn voor aanvallen en infecties. Indien niet goed uitgerust, kan een systeem ontworpen voor eeuwigdurende oogst beginnen in te storten als gevolg van stress die de plant binnenkomt. Slopende stress kan worden veroorzaakt door vele factoren, waaronder insecten, schimmels, ongedierte, schimmel en virussen. Schade aan de wortelluis
Wortelluizen, de mijten van het nieuwe millennium, zijn een bijzonder probleem. Ze zullen alle groeimedia besmetten, van rots – en kokoswol en aarde, en kruipen van en naar containers, pannen, emmers en dienbladen, en vliegen. Deze kleine zuigers hebben veel tuinen en tuinen; in feite verslinden jongere tieners wortelstelsels in uren, waardoor gezonde, levendige planten ‘ s nachts verdorde takken worden.

De schade resulteert uiteindelijk in wortelziekten, die veel boeren verwarren met de belangrijkste oorzaak van het falen, niet met de wortelluis. Controleer daarom op bladluizen op de wortels, ook al hebben ze ideale temperaturen voor water of de wortelzone. Als goed gekeken, kunnen ze worden gezien schieten door de atmosfeer van de kamers (soms verward met schimmel muggen, maar zijn visueel agressiever in de vlucht) en voer en surround wortelsystemen.

Hun lichamen zijn rond, in plaats van slank als trips, en veel groter dan mijten, en de kleur van adolescente soorten varieert tussen de tinten rood, bruin, groen en zwart.

De schade veroorzaakt door wortelluizen is merkbaar op verschillende manieren. Plotselinge verwelking of dood van wat werd gedacht dat gezonde planten zijn een gemeenschappelijk teken van een wortelluis aanval. Planten zullen plotseling instorten als gevolg van overmatige stress op het plantsysteem. De slijmvliezen voering aeroponische wortels en de geur van wort of bodem zijn een teken dat negatieve pathogenen domineren het immuunsysteem van planten.

De groei zal drastisch worden verminderd, samen met het waterverbruik, en de bladproductie kan groeien met de helft van de normale snelheid en grootte. Verkleuring van het bladweefsel is een teken van een tekort aan voedingsstoffen of verstopping, wat uiteindelijk resulteert in het onvermogen van een beschadigd wortelstelsel om voldoende voedingselementen te absorberen. Hoe wortelluizen te voorkomen en te bestrijden
Preventieve maatregelen zijn op verschillende manieren toepasbaar en beschikbaar om uitbraken van bladluizen te bestrijden. Veel producenten behandelen micronutriënten of supplementaire vitamines in een poging om voedingstekorten aan te pakken; een pesticide is echter eigenlijk nodig. Giftige pesticiden en insecticiden zijn beschikbaar voor onmiddellijke systemische controle, maar we raden behandeling met natuurlijke en biologische alternatieven indien mogelijk. Vergiften zijn veel gevaarlijker om te hanteren en zullen strengere veiligheidsmaatregelen vereisen wanneer ze worden toegepast op tuinen.

Effectieve biologische bestrijding is levende lieveheersbeestjes, verkrijgbaar in de meeste tuincentra. Lieveheersbeestjes zijn het meest effectief op kleinere planten omdat ze gemakkelijker te”reinigen”zijn. Insecten scannen gemakkelijk stekken op bladluizen binnen enkele minuten. Ze graven zich letterlijk in de meeste media en halen sappige bladluizen uit de wortelzone. Vermijd echter dropping lieveheersbeestjes in tuinen behandeld met insecticiden of pesticiden.

Grote besmettingen, aan de andere kant, zijn een beetje moeilijker te bestrijden met biologische strijders, omdat ze snel moeten overbevolken de doelplaag om verwoesting te voorkomen. In veel gevallen, de tijd die nodig is om dit te bereiken verlaat de tuinen verwoest door verwaarlozing.

Azadirachtin geëxtraheerd uit neem, pyrethrum geëxtraheerd uit chrysant en rozemarijn en citroengrasolie zijn natuurlijke bestrijdingsmiddelen die effectief zijn in het beheersen van bladluis scheuten op de wortels. Deze kruidengeneesmiddelen, die rozemarijn, kruidnagel, pyrethrum en azadirachtina bevatten, zijn beschikbaar voor de hobbyist of commerciële producent en zijn biologisch gecertificeerd. (Biologische certificering betekent echter niet noodzakelijkerwijs dat het veilig is voor consumptie, dus wees altijd voorzichtig bij het omgaan met elk type insecticide of pesticide.) We raden aan ze samen te gebruiken omdat het een breder spectrum van bladluis aanval biedt.

Verschillende actieve ingrediënten zullen verschillende effecten hebben met betrekking tot “contact dood”. Rozemarijn en pyrethrum producten moeten een meer geconcentreerd effect hebben om te doden bij contact. Als Azadirachtin effectief wordt toegepast, zal Azadirachtin overuren maken, maar er kan weinig reactie zijn als onmiddellijke oplossing. Bovendien, afhankelijk van het type gewas, leeftijd, gevoeligheid, enz., zullen de ingrediënten variëren met betrekking tot het effectieve tarief. Pyrethrum kan bijvoorbeeld effectiever zijn in tomaat-en pepervariëteiten, maar niet zo effectief in rozen.

Een effectieve manier om deze producten toe te passen is om het hele wortelsysteem onder te dompelen in een voorgemengde oplossing van het gewenste actieve ingrediënt. We raden wortelweekmethoden aan, waar mogelijk, om bladluizen te bestrijden en grote populaties in contact onmiddellijk te doden. Echter, wat je wortel schiet zal variëren afhankelijk van je persoonlijkheid, voorkeur, interesse, en, in het algemeen, hoe wanhopig je werkelijk bent.

Kortom, met behulp van een gewenste container of reservoir als vuilwatertank (dat wil zeggen een 15-liter emmer, een vuilnisbak, enz.), volledig natte steenwol emmers en hydrocultuur containers groeien in oplossing en schudden met een top-to-bottom beweging. Dit zal helpen knock down eieren, larven, volwassenen en alles wat zich aan de wortelmassa kleeft.

Landloze mengsels, zoals kokos en turf, kunnen handmatig worden besproeid tot het droog is voor een effectieve toepassing. Het kan ook nodig zijn om een lagere verdunningssnelheid van het gewenste ingrediënt toe te passen op hydroponische tuinen, omdat ze gevoeliger zijn voor frequenter water geven, in tegenstelling tot vuilloze mengsels, die de oplossing voor een langere periode in het wortelstelsel kunnen houden. van de tijd. Minder is altijd meer; je kunt altijd een beetje meer toevoegen, maar als de schade eenmaal is aangebracht, is het onmogelijk om het ongedaan te maken.

Voor degenen die de atoombom moeten verlaten, bij wijze van spreken, is imidacloprid het antwoord. Dit onplezierige molecuul is pure dood voor alle insecten die in de wortels leven, zoals bladluizen, tripsen en schimmel muggen (vernietigt vrijwel alles behalve mijten). Verschillende concentraties imidacloprid zijn beschikbaar in verschillende vormen. Wees voorzichtig bij het hanteren en toepassen van deze gevaarlijke verbinding.

Uiteraard is schoonmaken de beste manier om problemen in de tuin te voorkomen. Begin altijd vanuit het zaad, indien mogelijk, en vermijd de overdracht van stekken om de verspreiding van bladluisbesmettingen op de wortels te voorkomen. Grote boeren zijn net zo gevoelig als beginners, dus oefen consistentie, ontwikkel methoden en implementeer follow-up. Ondanks opvliegers en insecten zwermen, uw tuin moet vrij zijn van insecten en ziekten met de juiste ingangen en routine praktijken.

Door set

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *