Op Vrouwendag is het niet verkeerd om de plattelandsvrouwen, de plattelandsvrouwen, te eren met deze belangrijke beoordeling over wat haar aanwezigheid in de wereld van het platteland betekent.

Volgens UN Women vertegenwoordigen plattelandsvrouwen meer dan een derde van de wereldbevolking en 43% van de agrarische beroepsbevolking, zorgen zij voor de voedselzekerheid van hun gemeenschappen, bouwen zij aan klimaatbestendigheid en versterken zij de economieën.

De campagne “Rural Voices: women with rural roots and a global vision” maakt deel uit van een communicatieproject dat zij uitvoeren met de financiering van VN-Vrouwen. Het presenteert de diversiteit van profielen en rollen die deel uitmaken van het netwerk en beseft het belang van collectieve actie en de unie tussen verschillende en elkaar aanvullende realiteiten, om gemeenschappelijke doelstellingen te bereiken.

“We willen de diversiteit van ervaringen, culturen en realiteiten van plattelandsvrouwen overbrengen. We besloten om het te doen vanuit de stem als de enige bron, zodat het ons uitnodigt om de omgevingen en plaatsen voor te stellen, en de melodieën en intonaties ons naar die werelden te laten brengen en het ware gevoel van vrouwen over te brengen.”zegt Yamile Niclis, lid van de Communicatiegroep van het Rural Women Network.

Het netwerk wil plattelandsvrouwen mondiger maken door hen zichtbaarheid en stem te geven, wat aantoont dat er een grote diversiteit van vrouwen is die verband houdt met platteland. Het wordt gevormd door vertegenwoordigers van meer dan 18 provincies van het land, die traditionele kennis en innovatief in dienst van duurzame ontwikkeling te combineren en zijn voornamelijk gegroepeerd door organisaties die kleine en grote producenten, leiders in de agribusiness sector, inheemse volkeren, ambachtslieden, ondernemers, onderzoekers, wetenschappers, professionals en leden van instellingen, uit verschillende regio ‘ s van het land.

De zoektocht naar integratie van mensen met verschillende en complementaire visies en realiteiten maakt het een rijke ruimte om links, initiatieven en waardevolle inhoud op te bouwen als het gaat om het beïnvloeden van besluitvorming in de publieke en private sfeer. “Onze motivatie was om onszelf zichtbaar te maken, om de enorme diversiteit aan rollen, territorialiteit en omgevingen te tonen die we vertegenwoordigen, om onszelf vervolgens te versterken, en om te dromen om transformerende instrumenten te zijn voor plattelandsvrouwen en gemeenschappen met meer kwetsbare omgevingen”, zegt María Beatriz (Pilu) Giraudo, lid van Red Mujeres Rurales.

Het eerste begin van de consolidatie van het netwerk vond plaats in het kader van de W20-G20, met het initiatief van Argentinië om plattelandsvrouwen op te nemen als een icoon voor de assen van gelijkheid in termen van financiering, arbeid en digitalisering die had gewerkt. Van federale en interdisciplinaire omvang, het heeft werkgroepen gericht op connectiviteit, toegang tot technologieën (ICT), onderwijs en opleiding; infrastructuur, lokale ontwikkeling en financiering; en goede landbouwpraktijken, zorg voor het milieu en klimaatverandering. Het netwerk wil zijn bereik in het hele land vergroten en verbinding maken met andere nationale en internationale organisaties die hetzelfde doel nastreven: het bereiken van het algemeen belang, gendergelijkheid en duurzame ontwikkeling. https://tpc.googlesyndication.com/safeframe/1-0-37/html/container.html

“Het lijkt ons van fundamenteel belang om het werk van plattelandsvrouwen zichtbaar te maken, de differentiële waarde die zij aan hun werk geven en de ongelooflijke capaciteit voor ondersteuning, articulatie en solidariteit die hen mobiliseert. Wij zijn van mening dat dit netwerk moet worden versterkt en een impuls voor meer vrouwen om te worden in leiderschap en besluitvorming posities, bij het ontwerpen van wetten, strategieën, beleid en programma ‘ s met betrekking tot platteland, land en zorg voor het milieu,” zei Paula Narváez waarnemend vertegenwoordiger van UN Women Argentina.

Door set

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *