Zonsverduisteringen zijn de vreemdste astronomische gebeurtenissen die kunnen worden waargenomen. Hoewel je niet altijd met het geluk van het zijn in de juiste geolocatie om getuige te zijn van de duisternis op klaarlichte dag.

De zonsverduistering is een astronomisch fenomeen waarbij de maan de zon bedekt. Een zonsverduistering treedt op wanneer tijdens de rotatie van de maan rond de aarde, hij tussen de aarde en de zon staat die hem geheel of gedeeltelijk bedekt.

Aangezien de baan van de maan elliptisch is, kan de afstand tussen de aarde en de Maan op het moment van de eclips anders zijn. Daarom kan de diameter van de maanschaduwvlek op het aardoppervlak variëren.

Daarom, wanneer de berekeningen aankondigen het passeren van een van deze buitengewone gebeurtenissen, de reflectoren rusten op de observatie-activiteiten. Noord-Amerika, evenals delen van Midden-en Zuid-Amerika bereiden zich voor om twee zonsverduisteringen te ontvangen en hoewel deze nog steeds ontbreekt, zijn de voorbereidingen al begonnen.

Wat is een zonsverduistering?
We weten dat de aarde constant rond de zon beweegt en dat de Maan op zijn beurt rond onze planeet danst. Tijdens deze kosmische dans gebeurt het dat de drie sterren perfect uitgelijnd zijn, wat we kennen als eclipsen.

Het hangt af van de positie van de drie bollen, die bepaalt of het een maansverduistering of een zonsverduistering is. Wanneer de maan tussen de zon en de Aarde staat, treden zonsverduisteringen op. En als de uitlijning perfect is en de Maan op een bepaalde afstand staat, zal het de zonnestralen volledig bedekken en een totale zonsverduistering veroorzaken.

Niet alle zonsverduisteringen zijn totaal. Er zijn die ringvormige die optreden als de Maan op zijn verste punt van de Aarde staat. Daarom bedekt de natuurlijke satelliet het licht van de grotere ster niet volledig en kan in plaats daarvan een ring van vuur worden waargenomen. Zo ‘ n gebeurtenis zal de komende jaren plaatsvinden op de landen van groot Amerika.

Komende zonsverduisteringen in Amerika
Ringvormige zonsverduistering van 2023
De volgende zonsverduistering vindt plaats op 14 oktober 2023, toen de natuurlijke satelliet van de aarde de zonnestralen blokkeerde. Hoewel het op zijn hoogtepunt zal zijn, wat betekent dat het de zon niet volledig zal bedekken en daarom een ringvormige zonsverduistering zal veroorzaken. Volgens NASA zal het een totale duur hebben van 5 minuten en 17 seconden, waarin het mogelijk zal zijn om de verduistering van de grotere ster te observeren en tot het hoogste punt dat de zonnecorona zal onthullen, de zogenaamde ring van vuur.

Het zal zichtbaar zijn in het grootste deel van Amerika, maar het zal beter zichtbaar zijn in de Verenigde Staten en het schiereiland Yucatan. Het zal echter ook gedeeltelijk zichtbaar zijn in andere regio ‘ s van het continent, zoals het grootste deel van Midden-Amerika, die door Colombia lopen en zich uitstrekken tot Brazilië.RECLAME

Totale zonsverduistering van 2024
Om de volgende totale zonsverduistering te bewonderen zal moeten wachten tot het jaar 2024, de maan komt tussen de zon en onze planeet. De zwartheid zal een groot deel van Amerika, ontmoeting dag met nacht, met een totale duur van 4 minuten en 28 seconden. Deze eclips zal totaal zijn, dus de zon zal volledig ondergaan zoals het gebeurde op 4 December 2021, behalve dat het alleen zichtbaar was in Antarctica in totaal.

Bij deze gelegenheid geeft de kosmos ons eclipsen dichter bij de bewoonde gebieden en in het specifieke geval van de totale zonsverduistering van 2024 zal deze volledig zichtbaar zijn in de noordelijke staten van Mexico. Torreón, Coahuila zal de officiële gaststad zijn van dit astronomische evenement, hoewel het ook zichtbaar zal zijn in andere landen.

Wanneer is de volgende totale zonsverduistering?
Het zal zijn op 8 April 2024 en zal de enige totale zonsverduistering van de XXI eeuw, die kan worden waargenomen in drie verschillende landen die Mexico, de Verenigde Staten en Canada. In feite, is het de eerste totale zonsverduistering die in Canadees gebied na de verduistering van 1979 kan worden waargenomen.

Door set

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *