Volgens de berekeningen van de referentiepunten van de sector is de Argentijnse tarwecampagne 2021/22 op weg om het grootste areaal in de afgelopen 20 jaar te bestrijken, terwijl meer dan 95% van het geplande areaal al is ingezaaid.

Het land staat opnieuw voor de gelegenheid om zijn rol als belangrijke graanleverancier te herbevestigen in een context die een duurzame vraag belooft.

De nieuwe tarwe cyclus zal actief vinden het bereik van tarwe zoekers, als sterke kopers, zoals de Afrikaanse en Aziatische continenten, en Brazilië, hebben aanhoudende projecties.

In een scenario met het klimaat in het voordeel, zou het inkomen van dollars een vloer van 3,360 miljoen dollar hebben, met een tussenstap van 3,668 miljoen dollar en een plafond van 4,480 miljoen dollar. Met de beplanting gedefinieerd, onder de producenten is vers de herinnering van vorig jaar, toen een oogst van 20 miljoen ton werd verwacht,maar het gebrek aan water hard getroffen en de oogst niet meer dan 18 miljoen ton.Ondanks het gebrek aan water is de campagne optimaal
De tarwe campagne zal record met de productie dicht bij 20,4 miljoen ton. Van de Rosario Stock Exchange benadrukten ze dat de weersomstandigheden voor dit seizoen waren niet de beste, maar het regende toen het gewas het meest nodig had.

Bovendien wordt in het nationale verslag benadrukt dat Buenos Aires de provincie is die het meest onder deze situatie te lijden heeft. Regen wordt verwacht voor het weekend en dat kan de provinciale campagne redden.

Als je naar het hele land kijkt, was er een maandelijkse aanpassing van de opbrengsten. Van oktober tot November ging 300.000 ton verloren. “Met een geschat volume van 20,4 miljoen ton, zal de tarwecampagne 2021/22 het vorige productierecord van 2019/20 met bijna een miljoen ton overschrijden,” zei de BCR.

Op deze manier wordt het de grootste oogst van de laatste 19 jaar, met 100.000 ha meer en met een geschatte nationale gemiddelde opbrengst van een quintal meer dan twee jaar geleden. “Er wordt een nieuw oogstrecord verwacht voor Argentijnse tarwe”, verduidelijkt het rapport.

De regens waren dit jaar niet constant, maar ze verschenen op het juiste moment. “Deze situatie en het feit dat record bemestingsniveaus opnieuw werden toegepast laten toe om de kortingen op de opbrengst daalt te beperken en dat Argentijnse tarwe blijft 20 miljoen ton overschrijden,” merkten ze van de BCR.

Soja
Het rapport van de BCR merkte op dat het zaaien van het oliezaad vooruitgang met grote intensiteit product van de regen. Uit de laatste gegevens blijkt dat 2,75 miljoen hectare is aangeplant, 17 % van de 16,2 miljoen hectare die voor deze cyclus bestemd is.

Aan de andere kant, de profielen, vooral in het westen van het land, opgeteld belangrijke geaccumuleerd om een cyclus met een “meisje” als achtergrond geconfronteerd. “Sojabonen claimen een aanplant van 16,2 m ha, een cijfer dat het laagste zal zijn in de laatste 15 jaar in Argentinië, tot nu toe onveranderd ten opzichte van een maand geleden. De nationale productie horizon is 48,8 miljoen ton, ” zei de BCR.

Maïs
“De vooruitgang van de aanplant bereikte 42% van het nationale gebied. Het is geïmplanteerd 3,3 miljoen hectare van de 7,9 miljoen hectare van de totale Intentie, “zei de BCR” tot slot, wordt geschat dat de maïsproductie zou kunnen bereiken 55 tot 56 miljoen ton.

Door set

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *