In deze nota gaan we detail van de ingrediënten om een aantal eenvoudige ham en kaas ravioli te maken, hoewel ze kunnen worden gevuld met ricotta.

Weet u hoe u zelfgemaakte ravioli of ravioli moet bereiden? Een heerlijke verse pasta die je kunt vullen met kip, spinazie of kaas. De ingrediënten en stappen om deze zelfgemaakte pasta te maken zijn zeer eenvoudig. Als u van pastarecepten houdt, vertellen we u hoe u zelfgemaakte ravioli gevuld met ham en kaas kunt bereiden.

Ingrediënten voor het deeg
Tarwebloem ” 000 ” 300 Gr. (los of voor alle doeleinden)
Grote eieren 3 u.
Ingrediënten voor de vulling
Ham 200 Gr.
Harde kaas (Reggianito/Sardijnse) 70 Gr.
Ricotta 500 Gr.
Zout en peper naar smaak
Je krijgt 50 Ravioli (ongeveer 3 of 4 porties) om een goede zelfgemaakte pasta zondag!!

Procedure
Leg de bloem op tafel, vorm een kroon met de hand of met behulp van een kom en plaats de eieren in het midden.
Klop de eieren met een vork los en voeg geleidelijk de bloem toe.
Kneed dan goed, ongeveer 10 minuten, het deeg moet glad en gelijkmatig zijn.
Houd er rekening mee dat de verhouding voor verse pasta 1 groot ei per 100gr is. van meel. Afhankelijk van de grootte van het ei en het type bloem, kan meel of een beetje water worden toegevoegd. In beide gevallen, voeg gewoon een beetje, kneed om te integreren en corrigeer opnieuw indien nodig.

Bedek het deeg met plastic folie (of plastic zak) en laat het 20 minuten rusten. Idealiter moet de film of zak in contact komen met het deeg om uitdroging te voorkomen. Deze rusttijd is nodig om de gluten te” ontspannen ” en vervolgens het deeg zonder problemen uit te rollen.
Terwijl het deeg rust, bereiden we de vulling voor. Je hoeft alleen maar de ham te hakken, de kaas te raspen en alles in een kom te leggen samen met de ricotta. Breng op smaak met zout en peper.
Meng alles goed en zet opzij.

We nemen het reeds uitgeruste deeg, strooi een beetje bloem op de tafel en leggen het deeg uit. We pletten het broodje een beetje met onze handen en met behulp van een stok beginnen we het deeg uit te rollen.
Zodra we een diameter van ongeveer 30cm bereiken, adviseer ik het deeg op de stok te rollen, uit te rekken door het deeg te rollen en druk uit te oefenen op de zijkanten. Met deze techniek is het eenvoudiger om het deeg uit te rollen en ook sneller. Het kan een beetje kosten op het eerste, maar als je eenmaal oefenen wordt het zeer eenvoudig.
Terwijl het deeg wordt uitgerekt, kunt u een beetje bloem bestrooien, maar slechts een beetje (niet overdrijven), om te voorkomen dat het deeg blijft plakken. Het kan op de tafel liggen of door de stok direct te laten bloeien.
Het juiste punt van dikte, is wanneer je door het deeg kunt kijken.
Een typische test is om een papier of dagboek Onder het deeg te plaatsen, als je kunt lezen wat er staat, is het omdat je klaar bent!

Schik het deeg volledig op de tafel en markeer het door het maken van een vouw van de ene rand naar het midden, ongeveer “3 vingers” breed. Dit zal de breedte van onze ravioli zijn, het is volledig naar smaak en ze kunnen breder of smaller zijn.
Neem porties van de vulling (ongeveer 1 theelepel) en plaats op het deeg, te beginnen vanaf de plooi, waardoor een gratis strook deeg. Schik naast elkaar, langs het deeg, waardoor “1 vinger” van scheiding tussen elk.
Zodra ze op het deeg zijn gelegd, bevochtig je de contouren van elke vulling met water en bedek je de deegstrook.
Druk rond elke vulling om lucht te verwijderen en lijm de randen van het deeg.Verzegel de verbinding van het deeg door te drukken met de “rand” van de palm van de hand, snijd dan in de lengte en tussen elke vulling om elke raviol te verdelen.
De snede kan worden met een” wiel”, die zorgt voor een meer aantrekkelijke afwerking of het kan gewoon worden gedaan met een mes.

Schik op een schotel of houten plank tot kooktijd.
Voor het koken, kook veel water met een snufje zout. Plaats de ravioli en kook een paar minuten (ongeveer 5 minuten) tot ze de gewenste consistentie hebben. De kooktijd kan variëren afhankelijk van de dikte van het deeg. Het is altijd belangrijk om ze te proberen voordat en zorg ervoor dat het deeg mals is, dat is waar het meestal langer duurt om te koken.
Serveer op een schotel, top met een saus naar smaak (zoals deze Tuco), mix en geniet!!

Kan ravioli worden ingevroren?
Ja, ze kunnen rauw worden ingevroren, het ideaal is om ze goed gescheiden in een nauwelijks met bloem bestoven gerecht te plaatsen en naar de vriezer te brengen. Eenmaal bevroren, kan het worden geplaatst in een luchtdichte plastic zak of container, zodat ze minder ruimte in beslag nemen.

Door set

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *