Există un nou No. 1 în lumea de golf în această săptămână, dar nu fi surprins dacă nu ați auzit numele Scottie Scheffler înainte. În vârstă de 25 de ani a prins o mare parte din lumea de golf prin surprindere, de asemenea.

Reuters subliniază uimitorul stat că Scheffler a trecut de pe locul 824 în clasament pe locul 1 în doar doi ani. Nici măcar nu câștigase un turneu PGA până în februarie, ceea ce îi aduce în minte un alt stat prin GolfMagic: Scheffler a avut nevoie de doar 42 de zile pentru a trece de la prima sa victorie la clasamentul Nr.1, distrugând recordul de 252 de zile deținut de Tiger Woods.

 

„O să cred când o voi vedea în clasamentul mondial”, a declarat Scheffler pentru NBC după ce a câștigat duminică la meciul WGC-Dell Technologies din Austin l-a aruncat de la numărul 5 la numărul 1, pe Sports Illustrated.

„Nu am ajuns niciodată atât de departe în visele mele, ca să fiu sincer cu tine.”La Golf.com, Dylan Dethier descrie asta ca” o linie incredibil de ciudată pe care a livrat-o atât de serios încât m-am sufocat doar uitându-mă.”Face parte din formula care l-a făcut pe Scheffler primul din generația sa care a ajuns pe locul 1, scrie Dethier.

„Simplu. Recunoscător. Și foarte bun la golf. Rețeta pare să funcționeze pentru Scheffler.”La orizont: Scheffler va încerca să-și păstreze statutul de numărul 1 la Masters luna viitoare.