PHILADELPHIA (AP) — o fostă asistentă medicală la o unitate de îngrijire senior din Philadelphia a pledat vinovată de neglijarea delictului unei persoane dependente de îngrijire și de manipularea înregistrărilor în moartea din 2018 a tatălui fostului consilier de securitate națională Trump H. R. McMaster Jr.

Biroul Procurorului General din Pennsylvania a anunțat marți că Christann Gainey, în vârstă de 34 de ani, a pledat vinovat într-o înfățișare a instanței de luni la acuzațiile legate de moartea lui Herbert R. McMaster Sr.Gainey a fost inițial acuzat de acuzații suplimentare de neglijare a infracțiunilor și ucidere involuntară, care au fost renunțate ca parte a Acordului de pledoarie.

Un mesaj lăsat cu un avocat care îl reprezintă pe Gainey nu a fost returnat imediat marți.

Procuratura Generală a declarat că a fost condamnată la șase luni în arest la domiciliu, cu încă patru ani de probă, potrivit înregistrărilor instanței. Gainey va fi, de asemenea, interzis să solicite restabilirea licenței sau să lucreze într-o unitate de îngrijire în acea perioadă.

Procurorii susțin că McMaster, în vârstă de 84 de ani, a căzut și s-a lovit la cap în aprilie 2018, la doar câteva zile după ce a ajuns la Cathedral Village senior living facility din Philadelphia. A murit câteva ore mai târziu ca urmare a sângerării în creier.

Procurorii au declarat că Gainey, care a fost repartizat la unitate printr-o agenție de personal și a fost Asistenta practică licențiată de serviciu în acea noapte, a fost obligat de politica medicală a facilității să efectueze controale neurologice și vitale asupra lui McMaster periodic după cădere.

Gainey a pledat vinovat pentru falsificarea înregistrărilor pentru a arăta că a făcut acele verificări. În timpul audierilor preliminare, procurorii au jucat câteva ore de înregistrări de supraveghere din acea noapte, arătând că Gainey nu se afla lângă McMaster în momentul în care a înregistrat presupusele controale neurologice, inclusiv unul care s-ar fi întâmplat după ce a murit.

„Inculpata a fost acum trasă la răspundere pentru acțiunile sale care au dus la moartea tragică a Domnului McMaster”, a scris Procurorul General Josh Shapiro într-un comunicat trimis prin e-mail. „Avem mai multe investigații active și în curs de desfășurare în facilități de îngrijire pe termen lung și casele de îngrijire medicală din Pennsylvania, și va deține oricine neglijează cu bună știință o persoană dependentă de îngrijire în Pennsylvania responsabil.”

Oficialii Departamentului de sănătate din Pennsylvania au publicat un raport în 2018, care a pus, de asemenea, vina pentru incident asupra administratorilor de la unitate, despre care anchetatorii au spus că nu și-au îndeplinit îndatoririle și responsabilitățile esențiale. Raportul de 141 de pagini a spus că căderea fatală a fost a cincea a lui McMaster SR.în timpul unei șederi de patru zile la comunitatea de pensionare Cathedral Village, unde a fost internat pentru reabilitare în urma unui accident vascular cerebral.

Raportul a spus că personalul nu a reușit să dezvolte un plan de prevenire a căderii, chiar dacă dosarele sale medicale au indicat că este necesar; nu a reușit să finalizeze verificările neurologice necesare după căderi; și nu a încercat să efectueze CPR pentru a-l resuscita pe McMaster când a fost găsit fără răspuns, Conform înregistrărilor facilității.

Acesta a spus că directorul administratorilor de asistență medicală și facilități nu a reușit să asigure o supraveghere adecvată sau să implementeze intervenții pentru a preveni accidentele și căderile. Anchetatorii nu l-au numit pe bătrânul McMaster ca fiind pacientul descris în raportul de deces, dar detaliile incidentului, inclusiv data și modul morții sale, informațiile sale medicale și data de check-in la unitate se potrivesc cu informațiile furnizate de autorități și de un avocat pentru familia McMaster.