Stel je een wereld voor zonder bier? Dit idee zeker sterren in de nachtmerrie van een aantal, maar het kan werkelijkheid worden.

Klimaatverandering veroorzaakt extreme weersomstandigheden zoals excessieve regenval, bosbranden en droogtes, die de landbouw ernstig treffen. Daarom is het niet verwonderlijk dat bier met uitsterven wordt bedreigd. Hun productie zou in gevaar komen omdat de prijs te hoog zou zijn en hun verbruik zou dalen.

We moeten niet vergeten dat de belangrijkste elementen van bier zijn: water, gist, hop en gerstemout. In feite zijn er veel factoren die moeten worden behandeld voordat het verkrijgen van gerst, bijvoorbeeld: kies het type grond, selecteer de manier om de zaden te zaaien, zorg voor de hoeveelheid die u besluit om te groeien, onderscheid de soort gerst en let op de manier van irrigatie.

Ook moet worden opgemerkt dat gerst wordt gebruikt als voedsel voor de veehouderij en dat alleen de beste variëteiten worden gebruikt om bier te brouwen.

Houdt het behoud van de biodiversiteit van de planeet ook bier in? Gerst zal ook worden beïnvloed door de gevolgen van de klimaatverandering. Hoe breng je haar in veiligheid?

De klimaatverandering blijft zich ontwikkelen. Het stoppen van de slechterik in deze film die ons in een zucht heeft zal niet makkelijk zijn. Hoewel het onvergeeflijk noodzakelijk is om de opwarming te stoppen, terwijl het gebeurt, ontwikkelen de experts in genetica superzaden, aangepast aan nieuwe klimaten, die kunnen blijven worden gekweekt, zelfs als de tijden veranderen.

Het behoud van de biodiversiteit betekent niet alleen dat tomaten, koala ‘ s en andere zeer kwetsbare soorten van uitsterven worden gered, het betekent ook het behoud van bier.

CRISPR / Cas9 is de technologie waarmee u genen kunt knippen en plakken met enig gemak. Met behulp van deze genetische schaar, wetenschappers zoeken naar het perfecte zaad, en hebben genetisch bewerkte gerst bereikt. Ze zijn erin geslaagd om niet te ontkiemen voor de optimale tijd voor de oogst.

PREMATURE GERST KNOP RUÏNES BIER
Na een periode van onverwachte regen, vóór het oogstseizoen, kan een boer geconfronteerd met het onvoorspelbare probleem van premature gersteknop. Gekiemde gerst resulteert in een bier van slechte kwaliteit, dus het krijgt aanzienlijk lage marktprijzen en vormt een economische last voor boeren en bedrijven die zijn overgeleverd aan de genade van de natuur om te overleven in de agrarische industrie.

Het probleem van voortijdige uitbraken kan nog worden verergerd door de klimaatverandering.

Een team van wetenschappers, onder leiding van Dr. Hiroshi Hisano van Okayama University, Japan, biedt een oplossing voor dit probleem. Om de ‘perfecte’ gerst te bereiken, zochten ze de nieuwste genmanipulatietechnologie op basis van CRISPR / Cas9.

Sprekend over zijn motivatie om de kunst van het perfectioneren van gerst na te streven, zegt Dr.Hisano: “we erkenden de noodzaak om gewassen te manipuleren om de gevolgen van klimaatverandering te doorstaan.”

Dr. Hisano en zijn team genetisch gemanipuleerd Golden Promise gerst monsters met behulp van CRISPR / Cas9 gerichte mutagenese om enkele mutanten (qsd1 of qsd2) of dubbele mutanten (qsd1 en qsd2). Vervolgens voerden zij kiemtests uit op alle gemuteerde en niet-gemuteerde monsters.

Alle genetisch gemuteerde zaden vertoonden een vertraging in ontkieming.

De onderzoekers zijn blij dat ze de perfecte gerst hebben bereikt.

Over het algemeen dient deze studie als een mijlpaal voor huidige en toekomstige gewasverbeteringsonderzoek, met behulp van efficiënte genetische manipulatie zoals aangeboden door CRISPR / Cas9. Onderzoekers hopen in staat te zijn om de voedsel-en milieuproblemen die mensen momenteel worden geconfronteerd over de hele wereld op te lossen, met behulp van hun verbeterde biotechnologische technieken. Rechts, de genetisch gemodificeerde gerst die niet ontkiemde.

Over Okayama University, Japan

Als een van de toonaangevende universiteiten in Japan, Okayama University streeft naar het creëren en vaststellen van een nieuw paradigma voor de duurzame ontwikkeling van de wereld. Okayama University biedt een breed scala van academische gebieden, die de basis van geïntegreerde graduate schools geworden. Dit stelt ons niet alleen in staat om het meest geavanceerde en up-to-date onderzoek uit te voeren, maar biedt ook een verrijkende educatieve ervaring.

Over Dr. Hiroshi Hisano van Okayama University, Japan

Dr. Hiroshi Hisano is universitair hoofddocent aan het Institute of Plant Sciences and Resources, Okayama University, Japan. Dr. Hisano is een expert op het gebied van moleculaire plantenveredeling en leidt proactief de Genomic Diversity Group (Barley Germplasm Center) en Crop Innovation Research Team van het Instituut. Hij heeft meer dan 20 jaar onderzoekservaring in plantenbiotechnologie, waar zijn onderzoeksinteresses landbouwwetenschap, Plantengenetica en kweek omvatten. In die zin heeft hij meer dan 40 onderzoekspublicaties op zijn naam staan in gerenommeerde tijdschriften en als boek, met meer dan 1250 citaten.

Door set

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *