Met vochtigheid aanwezig en een nieuw koud front, regent het over de centrale en Oost-centrale regio van het land. De instabiliteit zou zich de komende uren en donderdag goed voortzetten.

De atmosferische omstandigheden vertonen positieve kenmerken om regenachtige gebeurtenissen op de dag te genereren, ook voor donderdag. Een koud front zal niet alleen precipitatiegebeurtenissen bevorderen, maar het zal de temperatuurdaling brengen.

De dag van vandaag begon erg vochtig in een groot deel van de Pampas Regio, met enkele stormen over het centrale gebied van het noorden van Buenos Aires, het zuiden van Santa Fe en de wijken van Entre Ríos, die anticiperen op de passage van een nieuw frontale systeem.

Hoewel het nog nauwelijks het zuiden van de Pampas-Regio bereikt, verwacht het een lijn van instabiliteit. Dit genereert belangrijke verticale bewegingen, die toegevoegd aan de vochtige omgeving, dynamiseert de ontwikkeling van complexe bewolking, die een aantal belangrijke stormen kan verlaten.

Op de satellietfoto is het meest actieve gebied te zien, net boven het oosten van het kerngebied. De lage druk van het frontale systeem ligt ver naar het zuiden in de Argentijnse Zee, in de buurt van Malvinas.

De frontale arm begint zich te ontvouwen over het zuidwesten van de Pampas Regio, wat wordt weerspiegeld in een toename van lage wolken, die niet veel regenval potentieel hebben. Het gebied van ontwikkelde bewolking ten oosten van de kernzone als het kan laten regen, zelfs een aantal nogal overvloedige buien.

Lage wolken verschijnen ook naar het centrum en noorden van de Pampas Regio, met minder bedekte luchten over het noorden van het land, tijdelijk. De verwachting is dat de dag van vandaag zeer onstabiel zal zijn in het centrale gebied van het land, met een tendens voor de belangrijkste regenval om de provincies Entre Ríos, ten noorden van Buenos Aires en Zuid-Centraal Santa Fe te nemen.

De opmars van het front zal snel het slechte weer naar het noorden duwen en met de daaropvolgende rotatie van de wind naar de zuidwestelijke sector, zal een koudere en drogere luchtmassa binnenkomen. Dit verbetert snel, voor morgen, de weersomstandigheden over een groot deel van de Pampas Regio, waardoor regenval naar het zuiden van Santiago del Estero, ten noorden van Santa Fe, ten zuiden van de NEA en Centraal Mesopotamië.

Tijdens vrijdag kan neerslag optreden in de NOA, Formosa, ten noorden van Corrientes en Misiones. Toen kwamen we in een stabiele periode.

Door set

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *