Origanum vulgare, meestal oregano, is een aromatische vaste kruidachtige van het geslacht Origanum, veel gebruikt in de Mediterrane keuken. Het zijn de bladeren van deze plant die zowel droog als vers als kruiderij worden gebruikt, hoewel ze gedroogd veel meer smaak en aroma hebben.

Een andere plant voor onze kleine stadstuin, vandaag gaan we kijken hoe je oregano in potten in het huis kunt kweken. Een aromatisch kruid dat in veel gerechten wordt gebruikt en waarvan de teelt zeer weinig zorg vereist, omdat het een plant is die zelfs in droge gebieden goed presteert en nauwelijks irrigatie of meststof vereist.

Dezelfde plant kan tot zes jaar meegaan en elke plant geeft ons een goede hoeveelheid oregano die we aan de lucht kunnen drogen of uitdrogen in de oven en we hebben onze eigen oregano klaar om te consumeren tijdens een goed seizoen. Hoe te groeien oregano in potten in het huis
Om een oregano plant te krijgen kunnen we de zaden planten (eerst in zaadbedden, begraven van de zaden 1 centimeter diep in losse grond met een beetje compost, en wanneer ze ontkiemen en beginnen te ontkiemen bladeren transplanteren de planten met hun wortels in een pot waardoor 15 centimeter uit elkaar tussen elke plant) of het verwerven van de planten direct in een kwekerij.

Wanneer is het geplant?
De beste tijd is Februari (Noord Hesmiferio). Als het zuidelijk halfrond is, dan praten we over Augustus.

Hoe zaait u?
Direct op aarde.

Zaai de zaden op het oppervlak en bedek ze met een centimeter grond. Verdamp de zaden met water tot ze ontkiemen. Zaad het zonder angst.

Hoeveel ruimte?
Het vereist niet te veel ruimte.

Waterbehoefte:
Hij is niet veeleisend in dat opzicht.

Soort grond
Hij is in dat opzicht niet erg veeleisend.

Licht
Hoe meer licht, hoe meer smaak.

Speciale zorg
Niet overwateren.

Wanneer wordt het geoogst?
Als je in Februari plant, wordt de plant vanaf April geteeld. Je kunt het half of bijna op grondniveau knippen met een schaar, met bloemen en alles; het zal later ontkiemen.

Plagen en ziekten
Ze hebben meestal geen invloed op ongedierte. In feite wordt deze plant gebruikt als afweermiddel voor verschillende plagen zoals mieren.

Hoe nieuwe planten te reproduceren
Het kan worden gedaan door zaden te wachten tot de bloemblaadjes van de bloemen af te vallen en snijd de tak daar. Je laat het drogen en met je gezicht naar beneden leg je een papier om de zaden te verzamelen.

U kunt het ook reproduceren door stekken door het nemen van een takje van een plant, zet het in water om het te wortelen en vervolgens plant het in uw tuin.

Er is een derde optie die is door verdeling van mata. Je scheidt de moederplant in verschillende planten door van elk zijn wortel te nemen en klaar! je hebt al nieuwe oregano planten.

Voordelen voor planten
Het heeft antioxiderende eigenschappen. Het facet in de keuken is bekend. Ze adviseren om de takken te scheuren uit dat de plant meer dan 20cm meet.

Het dient als valplant voor mieren.

Door set

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *