Met La Niña aanwezig voor het tweede opeenvolgende jaar, het platteland leed een belangrijke impact op de landbouwproductie, tussen de droogte, de hittegolf, opbrengsten had een aanzienlijke daling.

Het langdurige tekort aan regen waar een groot deel van Spanje momenteel mee te kampen heeft, bedreigt de landbouwsector met een verliespercentage als gevolg van droogte dat in de laatste jaren met aanzienlijke schade als gevolg van dit fenomeen 210 miljoen euro aan compensatie voor verzekerden heeft bereikt.

Dat cijfer werd geregistreerd in 2012, en vijf jaar later, in 2017, was er weer een periode van droogte die een compensatie betekende voor 143 miljoen euro, volgens Agroseguro.

In dit 2022, opnieuw na een periode van vijf jaar, hebben de alarmen al geluid als gevolg van het gebrek aan neerslag, hoewel het nog te vroeg is om een schatting van ongevallen te maken en als het regent in de komende weken de situatie kan worden verzacht, bronnen in de sector hebben Efe verteld.

Met dit nieuwe panorama zou de nationale opbrengst gemiddeld 26,2 qq /ha zijn, slechts 0,3 kwintalen minder dan in het vorige rapport. Meer hectaren zijn verloren gegaan: ze gaan van 750,00 in februari naar 870.000 ha in Maart. Met 16,11 m ha geïmplanteerd in deze cyclus, soja productie wordt geschat op 40,0 Mt, een half miljoen ton minder dan een maand geleden.

In tegenstelling tot wat er een jaar geleden gebeurde, toen het gebrek aan water was in de eerste helft van maart al weggelaten de productieve mogelijkheden van een groot aantal partijen sojabonen tweede, dit keer, in de gebieden die de februari regen de maandelijkse gemiddelden hebben overschreden, in het algemeen, zult u een aanzienlijke verbetering van de toestand merken. Dit is een andere factor die bijdraagt aan het beperken van productieve verliezen in deze cyclus 2021/22.

Op provinciaal niveau is de daling van de sojabonenopbrengst beperkt, hoewel deze veel ernstiger had kunnen zijn. In Santa Fe, enkele productieve verbeteringen in het grote gebied van invloed van Rafaela helpen om de ernstige schade in het zuiden en noorden Provinciaal Centrum te beperken. Maar hoe dan ook de provincie daalt met bijna 2qq / ha in vergelijking met februari. Córdoba volgt met een maand-op-maand daling van 0,8 kwintalen en Buenos Aires met 0,5.

De provincies die in Maart enkele belangrijke kwintalen hebben toegevoegd om de Argentijnse productie in stand te houden zijn Entre Ríos, La Pampa en Salta, Chaco en Santiago del Estero. In het noorden van Argentinië, wat er gebeurt met de regen van de komende dagen zal essentieel zijn om de schade te blijven beperken, omdat sojabonen tussen vruchtvorming en het begin van de winter met zeer belangrijke gebieden die bijna geen water voor een groot deel van februari.

Door set

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *