Profiteren van koffiedik is een uitstekende optie voor compostering, die de vermindering van de vervuiling bevordert, voorkomen dat ze eindigen in een stortplaats verstopping van de vuilniskanalen.

Vandaag zullen we verschillende manieren zien om gebruik te maken van de resten of gemalen koffie om onze planten te voeden of om het te gebruiken als een natuurlijk pesticide, onder andere toepassingen die ons helpen een duurzamer tuinieren te beoefenen.

Als eerste stap, voordat we de verschillende manieren bekijken om te profiteren van koffieafval, is het belangrijk om rekening te houden met een praktisch advies dat essentieel is voor het behoud ervan. En is dat bij het opslaan van afval, of we het nu doen in een plastic zak of een glazen container, of iets dergelijks, het essentieel is dat deze droog zijn, want anders kan vocht rot veroorzaken. Vooral als het te lang duurt om ze te gebruiken.

De koffiebonen gebruikt voor compostering verhogen de niveaus van stikstof in vergelijking met deze natuurlijke meststof. Daarom brengen ze voedingsstoffen en mineralen naar de aarde. En het is net zo eenvoudig als gewoon worden toegepast in het compostveld.

Compostering kan ook worden uitgevoerd met koffiefilters zodra ze al zijn gebruikt.

En om een balans in het compostproces te krijgen, is het essentieel om op te merken dat het wordt aanbevolen om bruin composteermateriaal (wat “droog materiaal” betekent) in hoeveelheden van 3 delen toe te voegen met een van koffie of een ander type groen composteermateriaal.

Hoe maak je koffiemeststof?
Zoals u al weet, koffie onder de set van voordelen die het in de tuin heeft, is het belangrijkste kenmerk dat het werkt als meststof en meststof in planten.

En hiervoor zullen we je leren hoe je je eigen meststof met koffie maakt, zodat je gewassen worden versterkt en gevoed met veel voedingsstoffen die van vitaal belang zijn voor hun groei en ontwikkeling.

Geen behoefte om chemicaliƫn en giftige producten te gebruiken. En het beste deel van dit alles is dat het 3 in 1 is: je recycleert, vervuilt en voedt je planten.

Het is zeer effectief omdat we onder de componenten hoeveelheden stikstof, fosfor, kalium, calcium en magnesium kunnen vinden.

Er moet ook worden benadrukt dat, hoewel het waar is dat het gunstig is, raden wij u aan het gebruik ervan niet te misbruiken. Nou, het is ook raadzaam om de irrigatiecyclus te oefenen voor ten minste ongeveer 15 dagen.

Nodig:

Koffiedik.
Een lege kan.
Ongeveer 5 liter water per filter (gemiddeld) koffie.
Trechter.
Om te beginnen met de bereiding van onze meststof met koffie, moeten we de resten van de koffie in de pot deponeren. Op dit moment kunt u de trechter gebruiken om u te helpen bij deze stap, zodat u niet knoeien.

Leg het water dan in de pot.

Tot slot, bedek het en klop het goed totdat alles goed is gemengd. Zodra dit is gedaan, laat het gewoon zitten op een koele, donkere plaats.

Wij raden u aan om het te laten macereren voor ongeveer een paar tot 4 dagen.

Of u nu een grote tuin of een kleine pot bezit, u kunt gebruik maken van de koffie blijft om het composteerproces toe te passen, wat natuurlijk veel voordelen zal opleveren voor uw tuin, uw planten en de rest van uw gewassen.

De koffie restjes over bij uw ontbijt zijn een geweldige keuze voor de compost cyclus. En op deze manier leven te geven aan uw tuin, tuin of landbouwgrond. Aarzel niet om hiervan te profiteren, het is een manier om te recyclen, vergeet niet dat niet alleen recycling wordt gebruikt met anorganische materialen, compost is een effectieve manier om te recyclen.

Of sierplanten of voedselplanten die vrucht dragen. Koffie is een uitstekende optie als u wilt leven in het land van uw gewassen te brengen.

Door set

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *