Deze soorten frisdranken zijn gemakkelijk te maken, je hoeft alleen maar te verpletteren met citroensap, zoals ze daar zeggen om deze natuurlijke antioxidant, de pulp van het gekozen fruit. Laten we naar het recept gaan.

Deze eenvoudige gezonde drank bevat voedingsstoffen zoals mangaan, selenium, folaat( vitamine B9), thiamine, ijzer, kalium, vitamine K, vitamine B6, vitamine C, magnesium, koper en nog veel meer.

Het is ook rijk aan voedingsvezels die gunstig is voor mensen met een diabetes en helpt ook bij gewichtsverlies. Het houdt het lichaam goed gehydrateerd en door zijn natuurlijke ontgiftende eigenschappen is het een zeer populaire drank geworden.

Wil je leren hoe je gerstwater maakt? Hieronder delen we het recept, zodat u de frisdrank thuis kunt maken en ervan kunt genieten met uw lunch.

Hoe gerstwater en limonade worden bereid
Was en kook de gerst: plaats 1 deel gerst x 8 delen water (in het algemeen wordt 1 deel gerst x 5 water gekookt, maar om de gerst water te krijgen, is het noodzakelijk om het te koken met meer vloeistof dan normaal). Voeg zout toe en kook op middelhoog vuur tot de korrel gaar is. Zeef en bewaar het kookwater. Bewaar de gerst in een afgesloten container in de koelkast en gebruik het voor andere maaltijden.

Laat de gerst afkoelen tot kamertemperatuur. Meng ½ kop van de vloeistof met het citroensap, ongezoete zoetstof, een snufje zout en ijs. Roer goed en serveer.

TIP: de rest van het gerstwater kan worden opgeslagen in emmers in de vriezer en klaar zijn om meer limonade te maken.

Door set

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *