Volkswagen ’s Fabriek in Chattanooga in de Verenigde Staten heeft een bijzondere groep ‘werknemers’ die een fundamenteel onderdeel zijn van de productieprocessen voor zonne-energie die daar worden ontwikkeld. Een kudde van 50 schapen.

Onlangs is die beroepsbevolking ook uitgegroeid tot een aantal niet-menselijke collega ‘s, een kudde van ongeveer 50 schapen, die essentieel zijn voor Chattanooga’ s zonne-activiteiten.

Het Volkswagen solar park, gebouwd in 2013, in de Chattanooga faciliteit is een van de grootste faciliteiten in zijn soort in een Amerikaanse automotive fabriek. UU.

In de Volkswagen-fabriek in Chattanooga grazen 50 schapen op het gras terwijl ze tegelijkertijd de grond bemesten. Dieren blijken zeer effectief te zijn in het verbeteren van de prestaties van zonnecentrales, omdat ze, in tegenstelling tot traditionele grasmaaiers, moeilijk bereikbare plaatsen bereiken om ervoor te zorgen dat het gras netjes wordt gehouden.

Het 9,5 megawatt zonnestelsel dekt tot 12,5% van de elektrische behoeften van de fabriek tijdens de totale productie, met 33.600 zonnemodules verspreid over 33 hectare. Schapen om de opbrengst van zonne-installaties te verhogen
“Adaptieve schapenweiden is een efficiënte en kosteneffectieve manier om vegetatie te beheersen en erosierisico ’s te minimaliseren in zonne-installaties op nutsschaal”, legt Loran Shelenberger, projectmanager regeneratieve energie bij Silicon Ranch uit.

“Schapen houden gras laag door te grazen en vertrappen, terwijl zonnepanelen schaduw bieden voor de schapen, het minimaliseren van hittestress in de midzomer,” zegt hij. Voor zonneparken kan erosie problematisch zijn en de behoefte aan vaste bodembedekking is ongelooflijk belangrijk. “Daarom kan regeneratieve schapenweiden belangrijke ecologische voordelen opleveren, evenals een secundaire en stabiele bron van inkomsten voor onze landbouwpartner”, leggen ze uit van Volkswagen.

De zonnecentrale Chatanooga
De zonne-energiecentrale van VW in Chatanooga is een belangrijk onderdeel van de strategie van het merk om zijn bedrijf wereldwijd koolstofneutraal te maken door middel van elektrificatie en neemt in dit geval ook een natuurlijke onderhoudsoplossing aan.

“Wetende dat we produceren hernieuwbare energie onderhouden door meer duurzame oplossingen zoals schapen maakt dit initiatief een voorbeeld voor andere grote fabrieken in de Verenigde Staten,” zei de fabrikant.

Door set

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *