Dit is een goede gelegenheid voor u om de reproductie te proberen door stekken van tomaten. U kunt dus de groeitijd verlengen en profiteren van uw planten om anderen te hebben die het overnemen.

Zoals u weet vele malen de zijscheuten van tomatenplanten worden meestal gesneden, zodat de centrale stengel zich beter ontwikkelt. Dit is een goede gelegenheid voor u om de reproductie te proberen door stekken van tomaten. U kunt dus de groeitijd verlengen en profiteren van uw planten om anderen te hebben die het overnemen. Als de teelt wordt gedaan in de kas kunnen we tomaten het hele jaar door.

De techniek zal bekend zijn bij u, omdat het niet verschilt van de manier van reproduceren door snijden dat meestal wordt gedaan met andere planten.Rome, zwarte kers, rio grande, kersengoud, Noire de crime, tres cantos, marmande raf, andina cornue, oranje koningin, muchamiel, montserrat, enz.

Ze zijn slechts een klein voorbeeld van de verschillende soorten tomatenrassen die we op de markt kunnen vinden. De tomaat, is een klassieker in elke tuin of stedelijke tuin en de teelt is niet erg ingewikkeld. Een goed bemest land, warmte en uren zon en met een beetje geluk kunnen we genieten van een goede oogst.

In de stadstuin wordt het zeer gewaardeerd omdat het de deelname van insecten niet nodig heeft voor de bestuiving van zijn bloemen. Ze zijn dus te zien in pot-boomgaarden of stedelijke boomgaarden van grote steden waar het moeilijk is om andere soorten tuinbouwplanten te kweken die de aanwezigheid van insecten nodig hebben om vrucht te kunnen dragen. Hoewel het altijd mogelijk is om het kunstmatig te doen. Wat een beetje meer kennis en inspanning vergt
Maar in de post van vandaag gaan we niet praten over de tomatenteelt, maar hoe je nieuwe planten snel en gemakkelijk te krijgen. En deze plant, naast zaailing, kan ook worden gereproduceerd door het maken van stekken.

Stekken kunnen dingen gemakkelijker maken als het gaat om het verkrijgen van nieuwe exemplaren van rassen die we willen kweken in onze tuin. Of we kunnen ook een seizoen redden, als een plaag of ziekte onze planten aanvalt en we uiteindelijk onze plantage moeten ontwortelen.
Een tomatenplant met kinderen, een container met water en we hebben al wat we nodig hebben om deze groente te reproduceren. Maar de beste manier om ernaar te kijken is visueel. Hier heb je een video waarin we je stap voor stap laten zien hoe je deze eenvoudige handeling kunt uitvoeren.

In de video kun je zien hoe we een snee maken van een cherry tomatenplant. Een variƫteit die ik aanbevelen, vooral voor degenen die stedelijke tuinen of pot-tuinen en is dat, met een paar planten kunt u een goede productie te krijgen zonder de noodzaak voor grote containers. In feite is de plant die ik heb gekweekt in iets meer dan 3 liter substraat gemengd met worm humus en een beetje rivierzand, samen met een tagete, een chili plant en een andere tomatenplant van dezelfde variƫteit.

Door set

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *