– În perioada de primăvară și vară, nu ar trebui să observăm infecții semnificative cu coronavirus ale SARS-CoV – 2, – a declarat joi profesorul Grigory Iușchik la o conferință de presă. Grupul polonez de monitorizare a cursului COVID-19 consideră că nu este de așteptat o creștere a nivelului de infecție cu coronavirus.

În Poloneză, varianta omicron domină. „BA este deosebit de comună.2”
– Recent, varianta omicron a predominat, BA este deosebit de comună.2. Monitorizarea variabilității genetice arată că în regiunea poloneză avem dominanța acestui subvariant special. Probele prelevate acum două săptămâni arată că până la 70 la sută. testele care au găsit varianta omicron, aceasta este exact varianta BA.2. A adăugat profesorul Iușchik.

Numărul de 10 mii de infecții pe zi ar trebui să fie cauzat de această variantă mai infecțioasă a AD.2. Din această cauză, nu a fost posibil să se atingă obiectivul din primele prognoze, care au vorbit despre o scădere a infecțiilor în prima jumătate a lunii martie.

– Nivelurile de anticorpi scad la patru până la șase luni după vaccinare. Subiectul introducerii unei a doua doze de rapel la aceste grupe de vârstă sau la persoanele cu boli cronice este luat în considerare în lume. Variantele ulterioare devin din ce în ce mai contagioase, sunt transferate din ce în ce mai ușor între oameni, cu toate acestea, datorită vaccinării sau trecerii COVID-19, acestea nu mai provoacă simptome atât de mari, a adăugat profesorul.

Subwariant BA.2 coronavirusul a accelerat creșterea infecțiilor
Oamenii de știință britanici avertizează de câteva zile despre o versiune „ascunsă” a omicron, care începe să se răspândească în Europa. Profesor de epidemiologie la Universitatea de științe Aplicate din Hamburg a recunoscut că nu era de așteptat o astfel de schimbare în cursul situației epidemiologice. Pentru previziuni a vorbit despre o scădere a numărului de infecții, iar creșterea este enormă. În Germania, Numărul de noi infecții depășește 200 de mii.este varianta extrem de infecțioasă a omicron-BA care ar trebui să fie responsabilă pentru o astfel de creștere.2.

BAH.2 este considerată o variantă” ascunsă ” deoarece, în comparație cu omicron, are mutații genetice care pot face dificilă diferențierea acesteia de varianta Delta folosind teste PCR. Din datele OMS rezultă că mutația BA.2, a fost raportat în 16 țări în care numărul de infecții crește de la o săptămână la alta.