Potrivit portalului săptămânalului German Die Zeit, un bărbat din Magdeburg din Germania de Est, al cărui nume nu a fost dezvăluit, a primit în total 87 de doze de vaccin COVID-19 din vara anului 2021. Bărbatul de 60 de ani se afla în diferite centre de vaccinare din Saxonia de Est până când poliția l-a prins în flagrant.

Germania. Un bărbat de 60 de ani a luat aproape 90 de doze de vaccinare pentru COVID-19
Un bărbat a fost capturat la un centru de vaccinare din Eilenburg, Saxonia, când s-a prezentat pentru o vaccinare COVID-19 pentru a doua zi la rând. Poliția i-a confiscat mai multe carduri de vaccinare goale și a deschis un dosar penal.

Potrivit rapoartelor, bărbatul de 60 de ani a stârnit prima suspiciune la începutul lunii martie la un centru de vaccinare din Dresda. În calitate de reprezentant al Crucii Roșii germane (RDC), Citat de Zeit, a declarat sâmbătă, 2 aprilie, „am observat acest lucru, am informat alte centre de vaccinare și le-am cerut să cheme poliția dacă apare în ele.”

Potrivit presei germane, bărbatul ar putea lua până la trei injecții în câteva zile. A apărut în diferite centre cu un nou card de vaccinare gol. Tânărul de 60 de ani a trebuit să ia vaccinuri de la mai mulți producători diferiți.

Potrivit Zeit, poliția din Leipzig nu a furnizat nicio informație despre procedurile inițiate împotriva bărbatului. Potrivit informațiilor furnizate de Associated Press, el nu a fost, de asemenea, luat în custodie. În prezent, poliția investighează eliberarea neautorizată a cardurilor de vaccinare și falsificarea documentelor.

Germania a ridicat majoritatea restricțiilor pandemice
La mai bine de doi ani de la începutul pandemiei, majoritatea restricțiilor impuse de autorități pentru limitarea numărului de infecții au fost ridicate în cea mai mare parte a Germaniei. În multe locuri, obligația de a purta măști de față a fost ridicată, dar majoritatea germanilor spun că le vor purta în continuare la cumpărături.

După ce au fost aduse modificări Legii privind protecția împotriva infecțiilor, numeroase restricții legate de pandemia koronawirusa au expirat în Germania în weekend – inclusiv vizite în mai multe locuri numai pentru persoanele vaccinate, purificate și examinate (așa-numitul principiu 3G) sau butași și purificat (principiul 2G). În cele mai multe cazuri, cerințele generale pentru purtarea măștilor în timpul cumpărăturilor sau la școli s-au oprit și ele.

Legea prevede încă mai multe situații în care măștile de față vor continua să fie solicitate în viața de zi cu zi. În toată țara, acest lucru se aplică călătoriilor cu trenul pe distanțe lungi și plimbărilor cu avionul. Măștile de față sunt, de asemenea, obligatorii în transportul local cu autobuzul și cu trenul. În plus, țările Federale Germane pot impune obligații de îngrijire personală instituțiilor în care locuiesc sau locuiesc persoane din grupuri de risc, de exemplu, cabinete medicale, clinici, case de îngrijire medicală și instituții municipale pentru solicitanții de azil.

Între timp, mulți germani spun că vor să poarte măști de față în timp ce fac cumpărături, potrivit unui studiu realizat de Insa Institute for Public Opinion Research comandat de ziarul Bild am Sonntag. Majoritatea covârșitoare a respondenților (63%). ea a spus că va purta masca în supermarket chiar și după ce a anulat obligația de a o folosi. Aproape o treime dintre respondenți (29%).) a indicat că nu va purta în mod voluntar o mască în timp ce face cumpărături. Restul de opt la sută sunt persoane indecise.