Agenția Europeană pentru medicamente (EMA) și Centrul European pentru prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) au anunțat miercuri că recomandă o a patra doză de vaccin COVID-19 persoanelor cu vârsta de 80 de ani și peste.

Reprezentantul Ministerului Sănătății: vrem să oferim posibilitatea vaccinării cu a patra doză și persoanelor în vârstă
Reprezentantul departamentului a reamintit că în regiunea poloneză, a patra doză este administrată în prezent persoanelor cu imunitate slăbită, dintre care majoritatea sunt persoane de peste 80 de ani. ani de viață. – Așteptăm întotdeauna finalizarea studiilor clinice la a patra doză. Cu toate acestea, dorim să oferim posibilitatea de a vaccina persoanele în vârstă cu al doilea rapel [a patra doză – ed.] de asemenea. Această problemă va fi tratată mai întâi de grupul de vaccinare din cadrul ministrului sănătății și de Consiliul COVID-19 din cadrul Primului Ministru”, a spus secretarul de presă.

EMA și ECDC au recunoscut că este prea devreme pentru a lua în considerare introducerea unei a patra doze de vaccin pentru întreaga populație, dar se recomandă utilizarea acestei doze la persoanele cu vârsta peste 80 de ani. ani de viață. „În acest moment, nu există dovezi convingătoare că a patra doză de vaccin ar trebui administrată persoanelor cu vârsta cuprinsă între 60 și 79 de ani, dacă nu au un sistem imunitar slăbit”, au declarat ambele instituții într-un comunicat. Ei au adăugat că vor continua să monitorizeze datele privind situația legată de pandemia coronavirusului pentru a lua în considerare dacă a patra doză de vaccin este indicată în mod egal la persoanele cu vârsta sub 80 de ani.